Wat zijn AltCoins?

Wat zijn Altcoins?

AltCoins zijn eigenlijk de naam voor elke alternatieve cryptocurrency naast het bestaan van de Bitcoin, die de grondlegger is van alle cryptocurrencies zoals we die vandaag kennen. AltCoins variëren enorm in de manier waarop ze worden ontwikkeld, gemined, op de markt worden gebracht.

Door de vele altcoins, zo’n 1358 ongeveer is het moeilijk om bij te houden welke altcoins potentie hebben en welke niet. Het is belangrijk om elke altcoin waarin je investeert te onderzoeken, voordat je een aankoop doet ervan, omdat er tussen al die coins zich ook scam coins bevinden.

Net als bij de Bitcoin zijn bijna alle AltCoins gedecentraliseerd en gemaakt om alleen in een vooraf bepaalde hoeveelheid te bestaan, die door gebruikers moeten worden gedolven om in het systeem te circuleren. Hun waarde wordt sterk bepaald door de markt en de brandingmogelijkheden, maar het is geen geheim dat er bij veel nieuwe AltCoins grote breuken zijn die zullen proberen de waarde van de munt te manipuleren, zodat ze wat geld kunnen verdienen als eerste om een ​​nieuwe AltCoin te bezitten.

AltCoins zullen meestal gebaseerd zijn op de Bitcoin-standaarden en er kleine aanpassingen aan toevoegen, zoals verschillende algoritmen, vergoedingen of transactietijden. Hoewel het allemaal lijkt alsof het hetzelfde is, is er eigenlijk een groot verschil tussen de cryptomunten en het zal altijd in waarde weerspiegelen zodra ze op de markt komen.

Je zult ontdekken dat nieuwe AltCoins bijna elke week uitkomen, omdat veel munten proberen de waarde van een Bitcoin te bereiken en het volgende grote ding worden, maar meestal hebben ze niet de marketingcapaciteiten of de juiste systemen om dit doel te behalen. Het kan nog steeds een goede investering zijn om in sommige AltCoins te investeren, aangezien er geen twijfel over bestaat dat ze aanzienlijk in waarde toenemen. Om u een voorbeeld te geven, de DogeCoin die is gemaakt uit de populaire Doge-meme, steeg de eerste week na de release met 935% in waarde, en maakte een goede winst voor degenen die de DogeCoin vanaf het begin in eigendom hadden.

Het belangrijkste probleem met AltCoins tot nu toe is de veiligheid van hen, die in sommige gevallen meer dan verschrikkelijk is gebleken. Veel van de nieuwere cryptomunten hadden beveiligingsproblemen waardoor gebruikers van hun munten werden beroofd, wat nooit iets is dat nieuwe potentiële munthouders aantrekt. Maar de meeste AltCoins hebben de beveiliging die het nodig heeft en zorgt ervoor dat munthouders zich volledig veilig voelen terwijl ze worden vastgehouden.

Al het andere is eigenlijk net als met een Bitcoin. Het is anoniem, het is gemakkelijk en eenvoudig om munten te kopen, vast te houden, te verkopen en over te zetten via een portefeuillesysteem en de munten kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt, afhankelijk van wat u zoekt.

Geschiedenis van AltCoins

De eerste AltCoin was eigenlijk de LiteCoin, die later de status heeft ontvangen van een LiteCoin in plaats van een Bitcoin. Sinds de release van de LiteCoin zagen andere ontwikkelaars dat het ook met alternatieve munten kon lukken en begonnen ze verschillende soorten munten te creëren om te concurreren met Bitcoin en LiteCoin voor zowel marktaandelen als voor de positie als de leidende munt.

De echte opkomst van de AltCoins kwam in 2013, toen de Bitcoin nieuwe krankzinnige niveaus van waarde trof, waardoor ontwikkelaars snel nadenken en op de golven rijden, en daarmee een fortuin verdienen met veel van de relatief onbekende AltCoins die er momenteel op de markt zijn. Tot op de dag van vandaag zien we nog steeds nieuwe AltCoins die regelmatig worden vrijgegeven, allemaal met hun eigen unieke ideeën en mijnbouwmethoden om te proberen en zichzelf te diversifiëren van de

AltCoins en al het andere

Het is moeilijk om bedrijven te vinden die AltCoins als betalingsmethode voor goederen en diensten accepteren, omdat de grote betalingsverwerkers niet geïnteresseerd zijn in het integreren van alternatieve munten in hun verkopersapplicaties. Sommige AltCoins hebben besloten het heft in eigen handen te nemen en begonnen zelf een merchant-applicatie te ontwikkelen, maar het zal enige tijd duren voordat alle online winkels en fysieke winkels elke soort AltCoin als betaalmethode accepteren.